Пловдивската драма “Отблизо“ със звездни актьори от сериали

  • от PlovdivTime
  • 09:56, 20.02.2023

Пловдивският театър кани на премиерата на спектакъла "Отблизо" от Патрик Марбър на 20 февруари от 19 часа в Камерната зала.  Преводът е дело на Искра Ангелова и Пламен Марков, режисьор е Елица Йовчева. Сценографията и костюмите са дело на Александра Йотковска и Мария-Елиза Бакова, а музиката - на Светослав Димитров.

В ролите ще видим Климентина Фърцова ("Войната на буквите"), Радина Думанян ("Откраднат живот", "Лъжите в нас"), Ирина Митева ("Откраднат живот", "Мен не ме мислете"), Стилиян Стоянов, Тодор Дърлянов.

„Отблизо“ е спектакъл за безизходното лутане в лабиринта на взаимоотношенията. За болезненото оглеждане в другия в търсене на себе си. За сърцата като стиснати юмруци, обвити в кръв. За забранените желания и розовите представи. За излъганото доверие и волята да продължиш. За невъзможните срещи и болезнените раздели. За Алис. За Дан. За Ана. За Лари. За момичето на седалката вляво. За мъжа на последния ред. За мен. За теб.

Колко трае едно „Обичам те“? Какво е по-голямо от ревността? Не е ли всичко вариант на нещо друго? И защо любовта никога не е достатъчна?

Алис, Дан, Ана и Лари се срещат, за да се разминат. Защото, за да обикнеш някого, първо трябва се изправиш срещу себе си. Да надвиеш себе си. Да простиш на себе си. Да обикнеш себе си. Да се взреш в себе си... Отблизо.