Пловдивчанката Елия Тодорова очарова с втори авторски сингъл „Малини“

  • от Мария Луцова
  • 09:40, 04.12.2023

"Не знам как да започна, думите ми вече се изтриват. На бял лист хартия сълзите, очите ми попиват". С тези думи Елия Тодорова  запазва в черновата си, а действието в песента развива след това, за да ни отведе до завладяващо разказана лична история. Втория си авторски сингъл "Малини" пловдивчанката създава като една откровена песен, попита с червените багри на миналото и лични емоции.

"Изразявам себе си с писането на музика. Запечатах личните си емоции за онзи скрит страх  от загубата на някой или на нещо, което те е правило щастлив- връзка, приятелство, дейност дори. Точно в такива моменти е важно да помним и пазим доброто. В началото не бях сигурна дали трябва да споделя "Малини" открито. Винаги съм изпитвала притеснение, когато показвам по-дълбоките си чувства - може би останалите ще ме помислят за слаба… Но изведнъж осъзнах, че всъщност не слаби, а най-силни сме, когато разкриваме тъмните и скритите си чувства… Макар че в "Малини" се пее само за хубави неща - за това как да кажеш с любов "сбогом" на попитото минало". 

Освен в създаването на текста, младата изпълнителка взима активно участие и по изграждането на музиката за "Малини". Както и в предходния си сингъл "Облак", Елия Тодорова работи с Павел Николов. Негов е и аранжиментът на песента, но Павел изиграва и друга ключова роля в целия проект. 

Изключителният текст открива и своята зашеметяваща визия. За нея Елия се доверява на братята Иво и Тео Томови. Видеото е решено в черно и бяло, като в контраст са само изкушаващите малини. Елия Тодорова признава, че за нея те са олицетворение на любовта-крехки и червени, като сърцето.