Пловдивчанка показва магията на Стария град в световна изложба

  • от Мария Луцова
  • 08:29, 26.12.2020

Пловдивчанката Димитра Лефтерова е част от вълнуваща изложба на български фотографи, позиционирани в цял свят. Експозицията е иницианива на Българския културен център „Магура в Чикаго” и е представена онлайн на фейсбук страницата им.

„Изпращаме безспорно най-неописуемата година в живота на повечето от нас. Година, в която навсякъде по света се опитвахме да се сближим, докато бяхме на 2 метра или 2 хиляди километра разстояние. Година, в която си покрихме лицата, но отворихме сърцата си. Български културен център "Магура в Чикаго" покани 23-ма български фотографи от София, Сливен, Пловдив, Кърджали, Рим, Лондон, Мелбърн, Ню Йорк, Лос Анжелис, и разбира се, Чикаго. Вижте техните снимки във виртуалната фотоизложба "Пандемията в снимки - необикновената 2020", казват от културния център, който е едно от най-активните пространства за българска култура по света.

Димитра участва с три кадъра от Стария град  в Пловдив – и трите въздайстващи и любими за пловдивчаните под тепетата и тези, които живеят в различните кътчета по света.

Ето кои са снимките, с които тя участва в изложбата: