Пловдив става световна столица на китарата

  • от PlovdivTime
  • 12:59, 26.09.2021

Plovdiv GuitArt Festival ще предложи на феновете си фантастични концерти, майсторски класове, лекции, международен конкурс за класическа китара и различни музикални работилници от 4 до 7 ноември под тепетата.  Ще приветстваме великолепни световноизвестни китаристи Павел Щайдл, Дарко Багески, Джак Ханчер, Филип Мишкович, Ченг Ши, Елеонора Перретта, Ловро Перетич, Влатко Стефановски и много други.

Не по-малко вълнуващи са и българските групи и изпълнители, заложени в програмата: „Цинга Манга Фънк“, „Pop&Rock Meets Jazz“, „Александър Леков Трио“ и много други. Стремежът на организаторите е да представя на фестивалните сцени, заедно с утвърдените имена от световната музикална култура и млади артисти – бъдещи звезди.

Екипът на Plovdiv GuitArt Festival, Ви кани да запазите тези дати и да се приготвите за поредната незабравима седмица на китарата в Пловдив!

В последните години, Plovdiv GuitArt Festival се наложи като най-голямото и чакано китарно събитие в региона, което привлича любители на класическата китара и любители на музиката да станат част от магията на китарата.

Plovdiv GuitArt Festival е част от Европейска платформа, съфинсирана от програма „Творческа Европа“на Европейския съюз за периода 2017-2021г.

Фестивалът се организира с финансовата подкрепа на Община Пловдив.