Пловдив става столица на уискито през май

  • от PlovdivTime
  • 19:58, 21.04.2017

 На 12 и 13 май 2017 година ще се проведе първият „Whiskey Fest Plovediv“. Стотици марки на сгряващата напитка от Шотландия, САЩ, Ирландия и дори Япония ще гостуват в хотел „Империал“. Нарастващият интерес към малцови и смесени уискита от висок клас събира все повече последователи в България.

Под тепетата уиски културата е на високо ниво. Няколко специализирани барове и магазини предлагат богат асортимент, както от популярни, така и от нишови и редки марки. Дегустациите, които се провеждат почти всяка седмица, разширяват приятелския кръг и познанията за „водата на живота“.

Фестът ще посреща гости от 17:00 часа в петък, 12 май и от 14:00 ч. в събота, 13 май 2017 г. И в двата дена дегустациите ще са до полунощ. Специално за фестивала световният лидер в производството на уиски чаши Glencairn създаде „Whiskey Fest Plovediv“ „уиски граал“. Чашата е 30 пъти по-голяма от оригиналните чаши за дегустация и ще бъде изложена на видно място.

По време на фестивала ще се провеждат Майсторски класове и уиски дегустации за напреднали в уиски бара на хотела-домакин „The Whisky Library“. Лекторите – родни и международни експерти, ще обогатят познанията на гостите, ще споделят тайни и ще развенчават митове. Анкетна карта ще дава възможност да участвате в специална томбола с примамлив награден фонд, а шоуто ще се запълни от уиски дебат между различни световни производители

Ръчно направен шоколад, специализирано предлагане на пури, както и уникално кафе с инфузии от уиски ще завършат палитрата от удоволствия за сетивата. „Whiskey Fest Plovediv“ се придържа към спазване на Етикет и модел на поведение, с цел осигуряване на приятно преживяване на гостите. „В търсене на своя уиски-фаворит трябва да помним, че уиски културата е традиция и качество, а не количество. Всички марки и участници апелираме към отговорна консумация“, подчертава Ралица Скорчева-Славова.