Пловдив празнува Деня на Европа с “Кръстницата“ с Изабел Юпер

  • от PlovdivTime
  • 08:24, 07.05.2021

Пловдив ще отбележи Деня на Европа с прожекция на филма „Кръстницата” на 9 май от 14.45 часа в Lucky Дом на киното. Събитието се организира от бюрото на програма „Творческа Европа МЕДИА“ в България съвместно с кината от мрежата Европа синема в София, Пловдив и Варна.

„Кръстницата” е продукция на Франция. Филмът е от 2020 г.Режисьор e  Жан-Пол Саломе,  а ролите изпълняват  Изабел Юпер, Иполит Жирардо, Фарида Учани, Лилиан Ровер, Надя Нгуен.

В центъра на тази свежа, забавна и нееднозначна комедия е Пасианс Портофю (Изабел Юпер), зле платена и преуморена преводачка от френски на арабски, която отговаря за телефонното наблюдение към полицейски отдел за борба с наркотиците. Когато си дава сметка, че познава майката на един от подслушваните наркодилъри, Пасианс решава да го покрие, но този ход я повлича към най-дълбоките води на наркотрафика. Скоро тя ще мобилизира всичките си знания и възможности, за да изгради своя собствена престъпна мрежа, и ще се сдобие с прозвището Mama Weed („Мама Марихуана“).