Пловдив празнува 50 години на сцена на Михаил Петров с “Един безумен ден“

  • от PlovdivTime
  • 09:50, 08.06.2023

Народен театър "Иван Вазов" гостува в Пловдив със спектакъл, посветен на 50 години на сцената на актьора Михаил Петров. На 23 юни от 19 часа в Дома на културата "Борис Христов" ще се играе "Един безумен ден" по Пиер дьо Бомарше.

Режисьор е юбилярят Михаил Петров. Сценографията и костюмография та са дело на Елена Иванова, музика - на Любомир Денев, а хореографията - на Мариана Крънчева. Ролите изпълняват Стелиан Радев, Гергана Змийчарова, Пламен Димов, Джулия Бочева, Параскева Джукелова, Стефан Къшев.

Уникален спектакъл, в който си дават щастлива среща театър, музика, песен, танц, балет, живопис. Празнична еуфория за душата и сетивата. Истински шеметен театрален карнавал! А карнавалът е най-лудия празник в годината. Устройват се представления с песни и танци, всенародни увеселения, маскени балове, маскарадни шествия, игри и забавления. Хората забравят грижите си, проблемите и притесненията, и се отдават на удоволствията! В този театрален карнавал не всичко е такова, каквото изглежда, но всички замесени в забавните интриги, недоразумения и хитрини получават заслужената порция порицание, смях и много любов.