Пловдив посреща “Тангисимо” виртуоза Светлин Русев и френски танцьори

  • от PlovdivTime
  • 19:59, 20.10.2020

Международният фестивал "Дни на Музиката в Балабановата къща“ представя  "Тангисимо - Tango Argentino Show" на 25 октомври  от 19 ч., в Дома на културата „Борис Христов".  „Тангисимо” е уникален спектакъл със солист - световноизвестния цигулар Светлин Русев и знаменити френски музиканти и танцьори на танго.

В него ще чуем солист а Светлин Русев – цигулка, Концертмайстор на Оркестъра на Романска Швейцария, Людовик Мишел – китара, Мариса Меркаде – бандонеон, Ромен Льокюие – контрабас. Ще видим прелестните изпълнения на Жизела Паси – танц и Родриго Руфино- танц.

Билети във всички каси на Ивентим – билетен център пред община Пловдив, в туристически информационен център на пл. „Римски стадион”, билетна каса на Античен театър, в Градски дом на културата „Борис Христов” и др., както и онлайн.

МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” е част от Културния календар на Община Пловдив и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, Министерство на културата, Фондация “Музикартисимо” и др.

Фестивалът „Дни на музиката в Балабановата къща” е уникално събитие в културния живот на Пловдив. Два пъти в годината – през пролетта и есента, красивите възрожденски къщи отварят врати за концертни прояви на български и чуждестранни изпълнители със световна известност.

Международният фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща”, носител на наградата „Музикален проект на годината” в престижната класация „Музикант на годината“ на БНР, на награда „ПЛОВДИВ“ за музика и на Златен медал за принос в честванията на 100-годишнината от рождението на великия български бас Борис Христов, съумя да се утвърди като едно от най-елитните културни събития в България и да превърне мястото на провеждането си не само в европейска, а и в световна сцена.

Той е удостоен двукратно и с още едно знаменателно отличие – сертификат за качество „Европейски фестивал 2015-2016“ и 2017-2018 г., дело на платформата „Европа за фестивалите и фестивалите за Европа“ на Европейската фестивална асоциация, който поставя „Дни на музиката в Балабановата къща“ редом с прочути фестивали като този в Авиньон, Edinburgh International Festival и др. През есента на 2015 авторитетният френско-германски телевизионен канал „АRТЕ” засне филм за Пловдив – избран за европейска столица на културата 2019, и за неговите творци, в който фестивалът „Дни на музиката в Балабановата къща” бе откроен сред основните събития.