Пловдив под Дългите сенки на август! Мама мия!

  • от Парашкева Иванова
  • 14:00, 08.08.2022

Богата културна програма на Пловдив го прави предпочитана туристическа дестинация през уикенда. Столичани и гости от чужбина пълнят хотелите под тепетата, а концертните пространства се пълнят бързо от публиката, зажадняла за музика през двете години ковид  ограничения. 

Всъщност музикалният уикенд в Пловдив започна още в четвъртък с началото на летния Jazz Fest в кино "Орфей". Певицата Мирослава Кацарова и нейните приятели музиканти Мирослав Турийски и Младен Димитров направиха невероятен спектакъл, посветен на "Дългите сенки на август". Лятната нощ се оказа възхителен декор за музикалните търсения на триото. На спектакъла Кацарова представи и най- новата си песен , която е по стихове на поетесата Ина Иванова, която се превърна в слоган на феста. 

В петък на сцената се качи Розария Де Соуса, чийто глас разтопи и последните парченца материя в горещата августовска вечер. Сред много аплодисменти голямата дама на джаза се обясни в любов на Пловдив. 

Третата вечер бе запазена за Белослава, която е сред най- обичаните гости на пловдивска сцена. 

Много е топло, но радостта ни е безгранична.
Благодарим скъпоценни хора от Пловдив!
Благодарим на първото лятно издание на Пловдив джаз фест!
Нека тази сцена пребъде във времето и пространството.
А за музиката то е безкрайно!, написа Белослава след концерта. 
 

 

Събота и неделя спектакълът на Софийската опера и балет "Мама мия" отведе зрителите на романтично приключение в лазурните води на Егейско море, за да преживеят любовната история на Донна, изпълнена с много страст, емоции, комични моменти, изиграни от прекрасни артисти и под звуците на хитовете на ABBA. 

Стотици пловдивчани поздравиха и "Щурците" , които отбулязаха 55 години на сцена с великолепен концерт на "The Fondation" на Античния.