Пловдив може без кмет и съветници, без чистачки – не

  • от PlovdivTime
  • 11:34, 23.12.2016

Всеки град, дори и да е европейска столица на културата, има нужда някой да се грижи всеотдайно за неговия чист и спретнат вид. Чистачките от общинското предприятие дават всичко от себе си Пловдив да не затъне във боклук и да бъде прекрасно място за разходки не само на пловдивчани, но и за многобройните български и чуждестранни туристи.  

Вчера Общинският съвет високомерно отхвърли искането за повишаването на заплатите на хигиенистките на 700 лв. (350 евро). Нито един от съветниците, мнозина от които са доста заможни хора, не гласува за идеята. Някои от властимащите се изказаха презрително по адрес на жените от „Чистотата“ и техните настоявания за по-хуманно възнаграждение.

Г-да Съветниците и Г-н Кметът трябва да са наясно, че Пловдив може да пребъде и без тях. Дори е често срещано мнението, че съвкупната корупция и некадърност на управниците вече пречи сериозно на развитието на града. Пловдив обаче не би могъл да просъществува без чистачките, защото тутакси ще се превърне в огромно сметище и дори собствените му жители ще избягат.  В този смисъл професията на хигиенистките е далеч по-благородна и полезна за града, от тази на местните политици.