Пловдив и божествените “Il Volo“ - Grande amore завинаги

  • от PlovdivTime
  • 22:20, 06.07.2021

С визия на поп звезди и божествени гласове баритонът Джанлука Джинобле и тенорите Иняцио Боскето и Пиеро Бароне  покориха публиката в Пловдив. Дългоочакваният концерт, отложен с година заради пандемията и затварянето на музикалните сцени, напълни трибуните на Античния театър и още на втората песен от репертоара на вечната класика вдигна меломаните на крака.

Италианското трио „Il Volo” дойде в България, за да отбележи 10-годишнината си на сцена и се постара макар и без торта и свещички публиката под тепетата да се почувства специална. Може би и заради факта, че бяха у нас за трети път, но едва сега имаха възможността да излязат на сцената на Античния театър – мястото, където тяхното изкуство наистина звучи магично.

Гостуването на триото бе част от световното им турне, но със сигурност ще остане в сърцата им като едно от най-топлите и вълнуващи преживявания.

Програмата на тримата изпълнители бе повече от въздействаща и разпознаваема – "Nessun dorma" от „Турандот” на Пучини, вечните „Un amore cosi grande” и „O sole mio”, „Libiamo ne' lieti calici" от „Травиата” на Верди, „Grande amore” – песента, с която момчетата завладяха публиката на Евровизия през 2015 г. и тя им присъди първо място. Изпяха парчето и на бис. Това бяха само част от музикалните послания на „Il Volo”, а след близо два часа изпълнения момчетата се покланиха на публиката и поеха към следващото си предизвикателство.

И с обещание да се върнат с новата си музикална програма с много филмова музика, която да докосне сърцата на феновете им.

 

 

Kоментари

коментар
аз
11:06, 07.07.2021
Отговор

Великолепни бяха.Толкова приятен концерт,те са толква магнетични....Просто удоволствие да ги слушаш и гледаш.Благодаря им за вълшебните мигове!Но рганизаторите поне 1 ваза с цветя да бяха сложили за украса...