Plovdiv Food Park Festival изкушава с кулинария и работилници

  • от PlovdivTime
  • 09:59, 28.05.2024

Най-вкусният фестивал в Пловдив започва този четвъртък - 30 май. Ежегодно в началото на лятото, Plovdiv Food Park Festival събира на едно място множество пътуващи кухни на колела и кулинари, които задоволяват и най-капризните вкусови рецептори. За старта на сезона, шефовете пристигат в подножието на Младежки хълм, за да демонстрират именно тук своето майсторство в  приготвянето на качествена храна на място.

По време на фестивала, публиката се среща и с любимите си поп – ъп барове, които предоставят най-подходящите питиета за вкусното преживяване или пък направо ви забъркват във вкусен коктейл от класически или нестандартни миксове.Фестивалът представя “Show Kitchen” - приготвяне на барбекю и интересни интернационални храни пред очите на публиката, кулинарни работилници и демонстрации, а също и театрална работилница, посветена на кулинарията. В предстоящото издание обръщат внимание не само на уличната храна, но и на здравословната кухня и сладкарството, вегетарианска и веган кухня и сурови веган изкушения, които ще намерите на алеята в маркет зоната на Plovdiv Stage PArk - Младежки хълм.

Plovdiv Food Park Festival е съпроводен от силна музикална и развлекателна програма, с вход свободен и много награди. За порасналите момчета, уикенда ще предложи и възможност за тест драйв на няколко зашеметяващи автомобила. Фестивалът представя още: хендмейд базар, творчески работилници и ателиета за ръчно творчество. Посетителите могат да се радват на пикник зоната, като си донесат одеало или хамак, както и на две детски приключенски трасета в зоната на фестивала.

Организаторите отправят покана към всички лакомци и ценители на вкусната, интернационална, улична или здравословна храна да не преяждат в първата част от седмицата и да започнат изследването на вкусното разнообразие от участници още в четвъртък следобед в подножието на Младежки хълм. Входът е свободен.