Пловдив е домакин на безплатен детски кинофест

  • от PlovdivTime
  • 10:18, 04.04.2024

Безплатни прожекции ще радват най-малките и тази пролет в Lucky – Дом на киното всеки уикенд от до 28 април в рамките на традиционния пловдивски фест.

Някои от най-касовите заглавия за деца от изминалата година са селектирани за програмата, която ще представи 2D филми, дублирани на български език. Хитове като „Желание“, „Уонка, „Тролчета: бандата се събира“, „Спайдърмен“ и други ще радват децата в четирите поредни уикенда на Детски филмов фестивал от 11 и 13 часа. Безплатните билети за деца и тези за възрастни на цена 6 лв,  се получават от касата на киното след 10 часа в деня на прожекцията.

За първа година фестивалът си партнира с най-награждаваната образователна платформа в България - Уча.се, благодарение, на която ще бъдат представени поредица от любопитни и полезни видеоматериали преди началото на всеки филм. Децата ще имат възможност да се запознаят с важни теми като здравословно хранене, уменията на 21 век, българското кино, професии на бъдещето и др. Във финала на фестивала ще бъде изтеглена и томбола с награди – безплатни абонаменти от Уча.се.

Детски филмов фестивал е част от Културния календар на Пловдив и дава възможност на най-малките да се срещнат с магията на седмото изкуство. Той се организира от „Артфилм“ с финансовата подкрепа на Община Пловдив.

Пълна програма на фестивала и условия за посещение ще намерите във фейсбук страницата на Детски филмов фестивал – Пловдив.