Планинарският фестивал BANFF гостува в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 11:51, 19.07.2023

Планинарският и приключенски фестивал BANFF Mountan Film Festival преминава и през Пловдив по време на световното си турне. По традиция прожекциите отново ще бъдат в рамките на „Филмови нощи във Филипополис“. BANFF ще се проведе на 20 юли, четвъртък, от 21.10 ч.

И тази година организаторите са подготвили разнообразна програма от екстремни преживявания на големия екран. Във "Flow", който акцентира на красиви кадри и въздействаща музика, ще съпреживеем приключенията на скиора Сам Фаврет в един затворен курорт през 2021 г. "Sheri" ни разказва историята на жена, която създава свой собствен бизнес на 50-години, свързан с водните спортове. "Balkan Express" е победителят в категорията „Зимни спортове“ и представя немски поглед към нашия регион – Балканския полуостров, и едно пътешествие от Солун до Мюнхен със ски и велосипед.

"Creation Theoryе" е разказ за приятели, които се събират в Исландия – сърфист, сноубордист и музикант. В рамките на BANFF ще гледаме и интересно приключение на майстори на слаклайн, които отиват на емблематичното място Lapporten Gap в северната част на Швеция. "В Nui sance Bear" пък ще станем част от група специалисти, които подпомагат миграцията на мечки в Канада. Финалът на феста е краткото забавно филмче "Doa Wheelie", посветено на група байкъри.

Касата за билети на лятно кино „Орфей“ на Сахат тепе работи всеки ден от 19.30 до 21.30 часа. Билети може да се закупят и от касата на LUCKY Дом на киното от 16 до 21 часа, както и онлайн на kinolucky.com. Цената на билетите за BANFF Mountain Film Festival е 12 лева и 10 лева за учащи и пенсионери.