Планинарският фестивал BANFF гостува отново в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 14:18, 21.07.2022

Българското издание на филмовия фестивал за кино за екстремни спортове и пътувания BANFF се завръща за поредна година. Той отново е част от кинопанорамата „Филмови нощи във Филипополис”, която се провежда на лятно кино „Орфей“ под Сахат тепе в Пловдив. Прожекциите започват точно в 21.10 ч. от 21 до 29 юли.

В Пловдив, публиката ще се наслади на 7 ленти, представящи забележителни истории, идващи от далечни земи и носещи духа на планината и свободата. Програмата на фестивала е пъстра комбинация от приключения сред природата, срещи с непознати култури, анализиране на актуални екологични проблеми и любимите аутдор спортове. Ски, планинско колоездене, скално катерене, пътешествия до невероятни места - само част от света, в който ще навлязат зрителите по време на BanffCentreMountainFilmFestivalWT.

Канадският кинофестивал пристига в Пловдив с пъстра програма от най-добрите филми от тазгодишното издание на фестивала за шеста поредна година. Истории, посветени на свободата, любовта към природата, аутдор спортовете и вдъхновяващото търсене.В програмата ще гледаме велопътуване из Турция, борбата на скален катерач с един от най-трудните маршрути в света и живота на скиор, прекарал година в Иран. В програмата ще видим също животът на три добри приятелки велосипедистки, работата на фирма за изработка на дървени лодки, приключенията на двама бейз скачачи, както и забавната история на приключенец, който не може да свири на цигулка, но тъкмо по този начин успява да обиколи Испания.

Всяка година след провеждането му в Канада филмите финалисти тръгват на световна обиколка. С планирани спирки в около 550 общности и повече от 40 страни по целия свят, Световното турне на Банф празнува невероятните постижения в разказването на истории и правенето на филми за природата и спортовете на открито по целия свят. През 2022 България отново е част от тази обиколка, като по традиция Фестивалът идва в Града на Тепетата.

Лятната кинопанорама продължава до 29 юли. Билети за фестивала може да се вземат от касата на лятно кино „Орфей“ всеки ден след 19:30 ч. Пълната програма може да следите на boxoffice.bg.