Петър Крумов говори за "Срам" в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 16:31, 05.06.2018

Екипът на Кинематограф.бг ще представи един изключително любопитен късометражен филм - "Срам" на Петър Крумов, тази вечер от 20 часа в  Coffee&Gallery Cu29. Лентата, която бе претендент за наградата "Джеймисън" на София Филм Фест, бе участник в престижния международен конкурс на фестивала в Клермон Феран и бе номиниран за наградата за късометражен филм на Европейската Филмова Академия. 

Филмът разказва историята на Мачо – бедно момче, което бяга от училище, за да работи по строежи. Единствената му радост е Дона, момиче което дава светлина в на пръв поглед безнадеждния му живот. Как тийнейджърът ще преодолее трудния избор между майка му, която е чистачка и от която Мачо се срамува, и любовта? Как ще се изправи и пребори с предразсъдъците и разделението? 

„Срам” е филм, който поставя множество въпроси за общуването, за преодоляването на бариери, за тежестта на миналото и невъзможността на бъдещето. 

Обединяващата тема на вечерта ще е срамът и страхът като движещи сили в човека; неловките моменти в семейството; все неща, които всеки от нас е преживял… Нека се почувстваме неудобно заедно, в удобното пространство на  галерия Cu29, канят организаторите от Кинематограф.бг. 

Режисьорът Петър  Крумов, автор на „Срам”,  завършва кино и тв режисура в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“. Работи  асистент- режисьор в български и международни продукции, сред които „Христо“, „Безбог“, „И после светлина“.  Негови филми са  “Слоган” и „Азиатски квартал”. Петър Крумов е автор и на романа „Катафалка, два носорога”.