Пеещите артисти на България вдъхновяват Пловдив

  • от Мария Луцова
  • 09:49, 18.02.2023

Един от най-интересните музикални проекти в България - "Пеещи артисти", гостува в Пловдив на 1 юни от 20 часа на Античния театър. Участие в незабравимата вечер ще вземат Дарин Ангелов, Мая Бежанска, Милица Божинова, Симеон Владов, Орлин Горанов, Петя Дикова, Тони Димитрова, Добрин Досев, Катерина Евро, Стефан Илчев, Стефания Колева, Милена Маркова, Орлин Павлов, Люба Пашова, Койна Русева, Гергана Стоянова, Александра Сърчаджиева, Жаклин Таракчи, Николай Урумов, Маргарита Хранова, Даниел Цочев. Организаторите обещават много изненади, а специални гости са Петя Буюклиева, Вили и Красимир Гюлемезови, Момчил Колев, Светослав Лобошки и Братя Мангасарян.

Медията ни разказа, че една от звездите е актьорът от Пловдивския театър Добрин Досев. Той изпя "Роднина на дъжда" по музика на Момчил Колев и текст на големия български поет Георги Константинов.

Вдъхновител на "Пеещи актьори" е Игор Марковски, който от две години предизвиква интереса на публиката с музика и клипове, които са реализирани от екипа му. Той вдъхнови колаборации между артисти, интерпретации на знакови песни и нови проекти. Те се превърнаха в знакови събития, които зрителите търсят с интерес.

„Реших да направя този проект, защото често приятели актьори ме подкачаха, че правя песни като продуцент, но не и за тях. „Пеещи актьори” се роди спонтанно, не е инспираран от нищо, но се получава вълшебство и съм сигурен, че публиката няма да остане безразлична. Ще открие любимите си актьори от тв екрана и театралната сцена в нова светлина”, разказа пред PlovdivTime Марковски. Всяка от песните, които те изпълняват, са заснети и на клипове.

Билетите за шоуто са от 35 до 50 лв. и се продават в Дома на културата "Борис Христов"и в мрежата на Eventim.bg