Парапсихологът Петър Стефанов представя в Пловдив книга с „Истински истории за духове“

  • от PlovdivTime
  • 15:04, 12.02.2020

„Истински истории за духове“ е името на четвъртата книга в областта на парапсихологията на доктора по икономика Петър Стефанов. Той е доктор по икономика, но интересът на бургазлията към тази наука датира още от студентските му години във Варна. Макар и издадени в рамките само на две години книгите на д-р Петър Стефанов са плод на над десет години проучвания, направени в екип с негови колеги от Варненския икономически и Бургаския свободен университет.

Душите на покойниците са около нас и през цялата история на човечеството са намирали начин да показват своето присъствие. Защо някои от тях са злонамерени, а други любящи, как да ги разпознаваме и общуваме с тях ? Парапсихологията изучава свързаните с тази област теми. Важното е да се избавим от суеверния страх. Автентични случаи на контакти с отвъдното, които шокират, но всъщност ни карат да мислим върху вечните въпроси на живота и смъртта, както и отговори на други загадки ще търсим с автора на книгите:  „Парапсихологията в бизнеса и мениджмънта”, „Левитация и психокинеза”,  „Парапсихологията сред другите науки”, както и най-новата - „Истински истории за духове”.

Отговор на тези въпроси, както и много „Истински истории за духове“ можете да чуете на 27 февруари 2020 г. от 18:00 ч. в Читалище "Иван Вазов-1904", ул. "П.Р.Славейков" 33, Старинен Пловдив.

В най- новата си книга доктор Стефанов надниква в отвъдни светове, които плашат, но и носят сериозни послания според автора. Истинските истории за духове са реално разказани от реални хора. На повечето хора със сигурност са се случвали неща, които излизат от рамките на обяснимото с познатите ни понятия и модели на мислене, много от хората обаче, яростно се съпротивляват на очевидната им паранормална природа и се опитват да измислят някакво рационално обяснение. Повечето от нас са срещали и хора, които владеят способности, които излизат от рамките на обяснимото, а психотронното инженерство тайно се използва и от руските и от американските служби за сигурност. Въпреки това, ние продължаваме да заравяме главите си в пясъка и не признаваме природата на тези явления – споделя авторът.

„Все още е нужна смелост, за да признаеш, че си станал свидетел на паранормално явление – общественото мнение не толерира твърде много такива изказвания. И все пак „здравомислието“ постепенно се пропуква, заслуга за което имат тези смели души, които разказаха пред мен необикновените случаи, част от които включих в книгата“ -  е написал Петър Стефанов за новата си  книга „Истински истории за духове“