От днес: Пловдив е в капана на Капана фест с базари и концерти

  • от PlovdivTime
  • 09:38, 23.06.2022

Пространството до Централна поща се превръща в зона за забавления за Капана фест и базар от днес до 26 юни. Форумът ще представи творбите на занаятчии, художници, бижутери, грънчари, български модни марки, качествена био и натурална козметика. Участниците са 110 и обещават, че всеки, който посети базара, ще намери нещо интересно за себе си и любимите хора.

„Ще видите изумителни нови изделия, направени с много любов в България”, канят организаторите.

На базар „Капана” ще има благотворителен щанд в подкрепа на едно младо момче в борбата му за живот. Всички събрани средства от продажби на този щанд и дарителските кутии по време на базара ще бъдат в негова подкрепа.

„Петър Крачев има нужда от спешна бъбречна трансплантация в Турция, но сумата от 22 000€ е непосилна за него и семейството му. Петьо е само на 28 години и до преди една година живее съвсем нормален живот - играе футбол, ходи на работа, излиза с приятели. До момента, в който обаче не започва да получава болки и подувания в крайниците и след дълго лутане по лекари се установява, че има сериозно заболяване на бъбреците, което е в доста напреднала фаза и те отказват да функционират. Това налага Петьо да започне спешно да ходи на хемодиализа, за да продължи да живее. Вследствие на процедурите, за съжаление, той постоянно получава различни странични реакции, тъй като хемодиализата помага за заместване на функцията на бъбреците, но паралелно с това уврежда целия организъм. В момента вече 8-ми месец Петьо ходи на животоподдържаща хемодиализа  4 дни в седмицата и едновременно с това продължава да работи, за да може да се издържа, тъй като, за съжаление, преди време е изгубил родителите си и се налага да се оправя сам в тази трудна за него ситуация. Единствената подкрепа, която има, е от сестра му, която е готова да стане негов донор, за да може Петьо да продължи живота си нормално. Разчитаме на вашата подкрепа, за да съберем необходимите средства много бързо. Можете да подкрепите Петьо, като закупите нещо от нашия благотворителен базар от 23 до 26и юни или като направите дарение на банковата сметка на “Нощ на Ангелите“, казват организаторите.

Наред с базара Капана фест ще предложи и концертна програма. На 23 юни от 18 ч. ще ни забавлява Tony A - Dj Set. Час по-късно купонът поемат с изпълненията си Les Animaux Sauvages. След тях от 20.30 ч. са изпълненията на Lalalar.