Осмият Международен фото салон Пловдив`2021 търси най-добрите майстори

  • от PlovdivTime
  • 14:24, 12.04.2021

VIII Международен фото салон Пловдив`2021 е отворен за участие и търси най-добрите фотографи в няколко категории. Форумът се провежда под патронажа на FIAP, HPS и НСФА „Янка Кюркчиева“ и с подкрепата на община Пловдив, като част от Културния календар на града за 2021 г. Салонът отново ще има своето издание в книжно тяло със селекция от всички медалисти, както и част от по-добрите фотографии от финалистите. Организаторите се надяват отново да провокират най-активните и добри фото творци от цял свят и журито да оцени, награди и избере най-впечатляващите фото творби.

Новото през 2021 г., е че всички млади фотографи от 16 до 21 години, могат да участват безплатно в салона, но само в 2 раздела (по личен избор). 

Салонът е отворен за участия и казваме Добре дошли на всички професионалисти и любители от цял свят в следните 6 раздела:

1. Отворен ЧЕРНО-БЯЛ - дигитален
2. Отворен ЦВЕТЕН - дигитален
3. ПРИРОДА дигитален
4. ФОТОЖУРНАЛИPЗЪМ (TRAD) - дигитален
5. ПОРТРЕТ и ТЯЛО - дигитален
6. ГРАДСКИ ЖИВОТ - дигитален 

Салонът не приема фотографии, които вече са участвали (включени във финалната селекция) в предишните 7 издания. Петчленно жури от 3 различни държави ще извърши оценяването и ще определи победителите.

Ще бъде присъдена е голяма награда - купа и 500 евро и общо над 150 награди, както и медали и почетни ленти на FIAP, HPS, НСФА и на салона. Всички участници получават и безплатен каталог. Крайният срок за подаване на творби за участие е 16 май.