Орлин Горанов и “Акага“ с мащабен концерт в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 10:44, 11.09.2020

Изключителен концерт „Споделено” на Орлин Горанов и група „Акага” ще зарадва ценителите на хубавата музика на 15 септември от 20 часа на Античния театър. Събитието е факт с помощта на Министерство на културата и имаше своята премиера преди светът да попадне в плен на пандемията с коронавирус в София. 

Сега музикантите тръгват на минитурне, за да се срещнат с феновете си под тепетата и в Бургас. 

Идеята за комбинация между елегантността и финеса на Орлин Горанов и фънк-формацията „Акага” е много сполучлива. Песните на прекрасни български композитори и текстописци, писани през 80-те години, са направени с нови аранжименти от Ясен Велчев, „Акага” и Румен Бояджиев-син. 

Проектът е бляскав, високостойностен, прекрасният глас на Орлин Горанов, съчетан с артистичността и професионализма на група „Акага” е гаранция за незабравимо преживяване и добро настроение. 

Музикантите са избрали 24  песни за концерта измежду над 50, подбрани от Орлин Горанов. 

„Беше много трудно да се селектират и да се подредят по правилния начин”, разказва   Иво Казасов пред Джаз ФМ радио и разкрива историята на една от тях: „Стая на релси“ всички я свързват с Камелия Тодорова, но всъщност авторът Александър Бръзицов първо я дава на Орлин Горанов. В този момент обаче певецът изпада в немилост, песните му спират да се излъчват по радиото и тогава авторът я предоставя и на Камелия Тодорова. Тя веднага печели с нея „Златният Орфей“. Орлин Горанов има само един фантастичен запис на тази песен – със симфоничен оркестър. С голямо удоволствие я свирим!“ 

В песента „Завръщане“ пък тромбонистът Джоджо претворява забележителното соло на Пешо Попов, с когото „Акага“ са работили преди години. 

Точно като завръщане определят музикантите концертите, които им предстоят, и споделят, че за тях е особено вълнуващо да се завърнат на сцена не къде да е, а на Античния театър. 

„Не бива да се отказваме и да връщаме нещата назад. Социалната дистанция ще нанесе повече щети, отколкото самата карантина. Ако не се замислим за тези неща, ще изпуснем момента на живото общуване. Ако се заключим вкъщи и цялата история да става Биг Брадър, ще стане много лошо. Затова продължаваме да споделяме своята музика. Какво е животът ни, ако не го споделяме”, признава Орлин Горенов. А партньорите му допълват, че срещата им с публиката ще е подобаващ начин да изпратят лятото.

Фотография: tenevagency.com