Операта „Палячи“ и „Тримата мускетари: Д‘Артанян“ на Киномания в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 14:00, 18.11.2023

С операта „Палячи“ се открива съботната програма на Киномания в Пловдив. Прожекцията е част от програмата, посветена на 100-годишнината на знаменития Франко Дзефирели, в която ще видим още 4 други опери с негово участие като режисьор или сценограф. „Палячи“ е заснета в Ла Скала през 1982 година с участието на Тереза Стратас и Пласидо Доминго. През 1987 година лентата получава „Еми“ за най-добър режисьор в категорията за класическа музика. Прожекцията в LUCKY Дом на киното е от 16:15.

В 18:30 предстои едно от най-чаканите заглавия на тазгодишния фестивал – „Тримата мускетари: Д‘Артанян“. На големия екран в тази първа част от предстояща поредица ще видим Венсан Касел, Ева Грийн, Луи Гарел и още много звезди в нова екранизация на класическата история под режисурата на Мартен Бурбулон. Остроумен и вихрен, филмът е опит да модернизира разказа на Дюма за съвременна кино публика.

Цялата програма на Киномания в Пловдив може да видите на kinolucky.com.Билетите ще са в продажба с цена от 10 лева и 8 лева намален за учащи и пенсионери на касата на LUCKYДом на киното, както и онлайн. Оперните спектакли са на цена 9 лева, с намален билет от 7 лева.

Киномания в Пловдив 2023 се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития за 2023-а.