Пловдивската опера празнува 50-годишнината на култовата „Исус Христос Суперзвезда“ с премера

  • от PlovdivTime
  • 09:34, 13.10.2021

Държавна опера Пловдив отбелязва 50-годишнината на легендарната рок-опера „Исус Христос Суперзвезда“ с премиерен спектакъл на режисьора Веселка Кунчева на 13 и 16 ноември в Дома на културата „Борис Христов“. Началото е в 19 часа.

Спектакълът по музика на Андрю Лойд Уебър и текст на Тим Райс се осъществява по споразумение с The Really Useful Group Ltd. Диригент е Константин Добройков, режисьор – Веселка Кунчева, художник – Мариета Голомехова и хореограф – Явор Кунчев.

Участват солистите  Николай Воденичаров – Никеца, Владимир Михайлов, Юлия Йорданова - Керана,  Цвети Пеняшки, Владимир Ников, Константин Кацаров, Август Методиев,  Марк Фаулър, Евгений Арабаджиев, както и хор, оркестър и балет на Пловдивската опера.

"Билети онлайн можете да закупите от мрежата на Ивентим. Билети се продават и на касата на операта в ДК „Борис Христов“, казват оранизаторите.

Настаняването е при капацитет 50 % от местата в залата при спазване на всички противоепидемични мерки. Ползването на предпазни маски на закрито е задължително. Не се изисква здравен сертификат за публиката.