С грандиозна“Кармина Бурана“: Пловдивската опера открива Opera Open на Бунарджика

  • от PlovdivTime
  • 08:45, 05.04.2021

Държавна опера-Пловдив открива фестивала Opera Open с грандиозен спектакъл на Бунарджика на 4 и 5 юни от 21 ч. Колелото на съдбата се завърта и ни връща 5 юни 1965 г., когато се е състоял първият оперен спектакъл на открито в Пловдив - "Аида" на хълма Бунарджика (тогава Хълм на освободителите). Музикалната институция ще се върне към началото с "Кармина Бурана" на Карл Орф, а в спектакъла ще участват 150 артисти.

Оригинални видео проекции ще се вплитат в сценографията на премиерния спектакъл на Опера Пловдив, с който се възражда традицията за оперни представления на знаковото за пловдивчани тепе.

До предстоящото представяне през април на пълната програма на OPERA OPEN 2021 (с 4 оперни премиери!) Опера Пловдив обявява промоция: ранна продажба на ограничен брой билети от цена 20 лева в централен сектор само за премиерата "Кармина Бурана" на 5.06 (събота) от 21 часа на върха на Бунарджика!

Билети се продават на касата на Опера Пловдив в Дома на културата и на касите на ИВЕНТИМ

Стандартната цена на билетите в посочените сектори ще бъде 30 и 40 лв след края на промоцията! Закупените билети ще важат при ползване на пакетна отстъпка "Премиери", която ще бъде обявена по-късно през април.

Творчески екип на постановката:

КАРМИНА БУРАНА - Карл Орф

Диригент - Емил Табаков

Хореограф - Боряна Сечанова

Диригент на хора - Драгомир Йосифов Драгомир Йосифов

Сценография и мултимедия - Петко Танчев

Художник на костюмите - Цветанка Петкова – Стойнова, Яна Дворецка

Солисти: Пламена Гиргинова - гост, Иво Йорданов – гост, Александър Баранов – гост

Оркестър, Хор и Балет на Опера Пловдив

Хор към Детска академия на Опера Пловдив с диригент Яна Делирадева

OPERA OPEN е част от програма "Наследство" на Пловдив - Европейска столица на културата. "Кармина Бурана" на Бунарджика се осъществява със съдействието на Район Централен - град Пловдив.