Онлайн концерт на Анабел Монтесинос ще се излъчи пред публика в Куклен театър – Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 19:47, 26.10.2020

В условията на пандемия, музиката е по-важна от всякога. Вече от месеци музиканти по цял свят започнаха да изнасят виртуални концерти, използвайки различни социални платформи,  но хората останаха затворени по домовете си.

Организаторите на GuitArt решиха да опитат с нов подход при онлайн концертите, а именно, да съберат на по чаша вино меломани и любители на класическата китара в Куклен театър, Пловдив и заедно да се насладят на виртуозните изпълнения на красивата испанка на голям екран и хубав звук.

Анабел Монтесинос  е водеща фигура в класическата китара в световен мащаб. Още на 17 годишна възраст става най-младата победителка на „Международен конкурс за класическа китара Франсиско Тарега“ в Испания. Носител е на повече от 10 първи награди на големи китарни конкурси и изнася концерти по цял свят.

През 2011 г., тя прави своя дебют в Carnegie Hall и също е и почетен гражданин на град Солеро, Италия. Анабел Монтесинос записва за лейбъла Naxos, а първият ѝ компактдиск е избран като част от музикалната програма за междуконтинентални полети от British Airways. Албумите ѝ са адмирирани от международната преса, подчертавайки красотата, свежестта и виртуозността на нейните интерпретации. Тя споделя една сцена с Пако де Лусия, представяйки „другата страна на испанската музика“, със зашеметяващ успех. Нейното турне през 2019 г. завърши с изпълнението на „Bohemian Rhapsody“ на Queen за оркестър, хор и китара, селекция от песни от рок групата, която беше оценена с изключителни овации. Свири на китара на Стив Конър и е изпълнител на Savarez.

Анабел Монтесинос гостува на пловдивският фестивал GuitArt Festival 2020, като Посланик на европейската платформа EuroStrings, която е съфинансирана от Програма Tворческа Европа на Европейския съюз за периода 2017-2021 и от Община Пловдив.

Организаторите ви очакват на 29.10.2020, от 19:00ч. в Куклен театър, Пловдив!

Местата са ограничени. Вход свободен!

Събитието е част от програмата на GuitArt Festival 2020 в Пловдив. Фестивалът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2020 година.