One Dance Week се мести през пролетта на 2021 година

  • от PlovdivTime
  • 11:15, 21.07.2020

 

Тазгодишното издание на One Dance Week ще се проведе през пролетта на 2021 г. Акцент в него ще бъде най-новата сценична творба на Димитрис Папайоану ще бъде представена в Пловдив на 13, 14, 15 и 16 май 2021 г. Организаторите на фестивала обявиха още две извънредни дати заради огромния интерес към спектакъла. Всички закупени билети за датите 3 и 4 септември 2020 г. важат без презаверка за датите 13 и 14 май 2021 г.

"Разпродадените места ни вдъхновиха да договорим още две допълнителни дати и така в програмата на фестивала за 2021 година представянията на спектакъла на Папайоану стават общо 4. Билети за 15 и 16 май са вече в мрежата на еPayGo", обявиха организаторите.

Предвидената за май 2020 г. световна премиера на дългоочаквания спектакъл не се състоя заради световната пандемия и се очаква да е през декември в Атина. Българската публика отново ще е бъде една от първите в света, която ще има изключителната възможност да се докосне до новото произведение на един от най-значимите световни артисти в областта на съвременните изпълнителски изкуства.

Димитрис Папайоану е един от ветераните на гръцкия театрален авангард и един от най-знаковите и актуални световни хореографи. Безапелационно най-успешният артист от съвременната сцена на Балканите, Папайоану е автор на десетки спектакли и носител на редица отличия. Творчески директор е на впечатляващите церемонии по откриването и закриването на Олимпийските игри в Атина през 2014 г., на първите Европейски игри в Баку през 2015 г., а през 2018 година Папайоану става и първият хореограф, създал спектакъл за трупата на легендарната Пина Бауш във Вутерпал.

Безкомпромисната му естетика е до голяма степен вдъхновена от древногръцката митология и някои от най-известните й символи, митове и произведения на изкуството. Папайоану вижда сцената през перспективата на художник, а телата – като инструмент за предаване на послания и емоции.

13-ото издание на международния фестивал за съвременен танц и пърформанс One Dance Week ще се проведе в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив. Билети се продават онлайн в системата на EpayGo.bg, както и на касите на EasyPay.

Фестивалът се организира от фондация "ЕДНО за Култура и Изкуства" с подкрепата на фондация “Пловдив 2019” и Министерството на културата на Република България.