Омнибусът на Бае Славе отново ще паркира в Пловдив за култовия “Чамкория“

  • от PlovdivTime
  • 08:35, 27.07.2020

Един от най-големите театрални хитове в последните години "Чамкория", който не спира да пълни залите из цялата страна гостува отново на пловдивска сцена по желание на зрителите на 5 септември 2020 г. от 20:00 часа в лятно кино "Орфей". Адаптацията е на водещия режисьор Явор Гърдев по едноименния роман на Милен Русков, който е автор и на „Възвишение”.

Неслучайно “Чамкория” донесе многобройни награди за екипа си, включително ИКАР и АСКЕЕР за главна мъжка роля на Захари Бахаров. Действието пренася зрителите в България през 20-те години, при събитията около атентата в църквата „Света Неделя“. Захари Бахаров като банишорския шофьор бай Славе засипва публиката с духовития си и искрен мисловен поток за социалдемократи, пингвини, взривени катедрали, за така нареченото семейство, за госпожиците Мици и Греци, докато се возят по маршрута София – Чамкория.

„Че живеем некакси в тая злополучна България, понеже аз я мразим, обаче па я и обичам. Па защо я обичам, и с чук да ме удариш по главата, не моем да ти кажем! Аман от България, аман от тоя умерен пояс, и от равномерното движение на Земята аман! Много тъп ми се види мене умереният пояс, па да не кажем и Земята! Само неодушевените неща може да са толкова тъпи, упорити и еднообразни. Извиневам се, обаче що за тъпо нещо требва да си, за да се въртиш милиарди години около една звезда?! Върти се, братче, милиарди години около една звезда! Па вземи мръдни се малко, мини нанекъде! Но не! Все едно и също до края на света! Ама тя буквално смета да прави едно и също до края на света! Неам думи!“

Бае Славе на път към Чамкория, октомври 1928 г. Спектакълът не е подходящ за лица под 16 г. Билети ще се продават от 1ви август на касата на „Маскарт“ в Дом на културата „Борис Христов“.  Спектакълът ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки и при 50% запълняемост на капацитета на лятна сцена "Орфей".