Ограничен брой публика на наградите на БГ радио в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 15:34, 15.06.2020

Церемонията по връчване на Годишните музикални награди на БГ Радио 2020 – най- вълнуващото и очаквано музикално събитие в България за тази година,  ще се проведе на 4 юли в Античния театър в Пловдив. След като последните месеци всички културни събития бяха отменени и отложени, а всички ние бяхме поставени в изолация, е време отново заедно да се насладим на хубавата българска музика и едно наистина зрелищно шоу. Поради съображения с противоепидемичните мерки, тази година билетите за Годишните музикални награди ще бъдат ограничен брой. 

Традиционно, на най-авторитетната и тържествена музикална церемония в страната, се връчват статуетки за постижения за изминалата година. Наградите се определят изцяло от слушателите чрез гласуване на сайта на медията. 

На сцената на Античния театър в  Пловдив ще се качат някой от най–обичаните и популярни лица на българската музика и шоубизнес, а публиката ще има възможност да чуе за първи път на живо най – новите български поп и рок хитове. 

Специалната награда БГ Вдъхновител на името на Ана Мария Тонкова, която се дава за изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика, тази година ще бъде връчена на дует Ритон.

На сайта на радиото до 00:00 ч. на 3 юли се гласува за финалния етап в Годишни музикални награди 2020, в който се определят победителите във всяка една от деветте категории. NOVA ще излъчи ексклузивно церемонията по връчване на наградите на 5 юли.

И тази година победителите ще бъдат избрани изцяло и единствено от слушателите на радиото.

Билети за церемонията, която ще се проведе в Античния театър в Пловдив на 4 юли, се продават в мрежата на Ивентим. Децата до 14 години влизат без билет, но само с родител.

Годишни музикални награди се реализират с подкрепата на Община Пловдив, Фондация „Пловдив 2019“ и  ОИ „Старинен Пловдив“.