Официално: Нина Найденова в ръководството на НДК, Андрияна Петкова - изпълнителен директор

  • от PlovdivTime
  • 21:22, 05.02.2024
Ново ръководство поема Националния дворец на културата, съобщават от Министерство на културата. След успешно проведените конкурси за трима представители на държавата и двама независими членове на Съвета на директорите на НДК, днес в Търговския регистър бяха вписани имената на Андрияна Петкова, Десислав Данов и Нина Найденова като представители на държавата.

Предишната седмица бяха вписани имената на Иванка Веселинова и Надя Миронова – като независими членове на Съвета. На първото си заседание членовете на новото ръководство на Двореца избраха Андрияна Петкова за изпълнителен директор, а Иванка Веселинова за председател на Съвета на директорите.

Андрияна Петкова е завършила факултета по „Управление и администрация” към Университета по национално и световно стопанство със специалност „Маркетинг и мениджмънт”. В продължение на 14 години е издател на собствено списание за дизайн. Заедно с това организара над 30 самостоятелни изложби на съвременно българско изкуство из цял свят, а по същото време инициира и наградите „Славяна” за цялостно творчество в живописта под егидата на президента на Република България. В продължение на 12 години се развива професионално в сферата на бизнеса. А през 2020 г. създава първата стрийминг платформа за сценични изкуства - 7Arts.bg, в която българската публика има достъп до любимите си театрални, оперни, кино, фолклорни и балетни заглавия.

Заедно с новоизбрания Съвет на директорите ще работят активно за развитието на НДК и обновяването на стратегията за превръщането му в средище за културни, социални и образователни дейности чрез осигуряване на широк достъп.