Театър „Възраждане“ показва в Пловдив спектакъл с 3 награди Аскеер и един Икар

  • от PlovdivTime
  • 11:55, 17.09.2021

Общински театър „Възраждане“ представя "Портокалова кожа" от Мая Пелевич на 17 септeмври от 19.30 ч. в Драматичен театър-Пловдив. Събитието е част от програмата на фестивала "Сцена на кръстопът".  Представлението не е подходящо за лица под 16 години!

Преводът е на Русанка Ляпова, сценична редакция и постановка - Петър Денчев, сценография - Петър Митев, музика - Христо Намлиев, хореография - Надежда Дичева, фотограф - Иван Абаджиев. Участват: Виттория Николова, Боян Младенов, Йордан Ръсин, Лили Шомова, Надя Керанова.

“Портокалова кожа” се вглежда в илюзиите, които консуматорското общество поддържа. Говори за границите на женската идентичност в тези реалности. Това е история за очакванията от живота, които не се сбъдват, за (само) заблудите, за полу-звездите, за полу-компромисите и противоречията, които ни унищожават, докато вървим към своите мечти; разбира се, по пътя си вървим винаги с погрешни нагласи, погрешни средства и без идея къде искаме да стигнем, разказва Петър Денчев.

Спектакълът е носител на Нaграда Аскеер 2021 за поддържаща мъжка роля на Йордан Ръсин, Награда Аскеер 2021 за изгряваща звезда на Виттория Николова, Награда Аскеер 2021 за сценография на Петър Митев и Награда Икар 2021 за композитора Христо Намлиев за авторската музика към представлението.

Продажбата на билети вече стартира на 16 август онлайн на www.tickets.dtp.bg, а на касата на театъра - от 1 септември.

„Сцена на кръстопът” се осъществява с помощта на Министерство на културата, Община Пловдив, като част от Културния календар на града за 2021 г. и меценатското семейство, начело с Компания „Роза Импекс”.