Капана Фест забавлява Пловдив с артисти и занаятчии в един дълъг уикенд през лятото

  • от PlovdivTime
  • 09:42, 28.06.2021

Запазете си 26 до 29 август, защото в квартал Капана отново ще се съберат талантливи творци и артисти от всички сфери на културния живот, за да променят облика на пловдивския квартал, превръщайки го в автономен остров на съвременното изкуство за един дълъг уикенд.

Замислен като карнавал на свободното творчество с 2 издания годишно, вече 2-ра поредна година фестът представя една нова концепция, концентрирайки усилията си в едно издание годишно, откриващо и представящо пред широката публика музиканти, автори, занаятчии и творци с нестандартни идеи и интересни проекти в няколко основни направления: Музика, Танци, Занаяти, Работилници, Изложби, Литература, Театър и Арт Инсталации.

"С нетърпение очакваме всички греещи усмивки, които озаряват и правят фестивала това което е, а именно пъстър и весел празник на любимият ни Пловдив!Ще продължим да следваме концепцията, превърнала Капана Фест в едно от най-посещаваните събития в България", твърдят организаторите.

"Заедно с Община Пловдив и уважаемите спонсори на събитието, които правят Капана Фест възможен, ще дадем всичко от себе си, за да превърнем квартала в уникален карнавал, чийто дух наистина не може да се усети и види другаде. И този път работим в 3-те основни направления: Да изненадаме и зарадваме публиката с качествени и внимателно подбрани културни продукти.Да подкрепим свободните творци и артисти, като им предоставим възможност да се представят пред вас – публиката на Капана и разбира се, да бъдем полезни за своя град и квартала, който така силно обичаме.Главният акцент в програмата на фестивала си Ти, заедно с твоите близки, приятели и семейство!", казаха още от Капана Фест.

Духът на квартала ще оживее чрез пет концептуални музикални зони, от които публика заедно с всички музиканти, които ще бъдат поканени ще събудят ‘‘Душата на Квартала‘‘. 

На Базар ‘‘Капана Фест‘‘ ще откриете Авторски изделия, натурални и био храни и напитки, българска мода и задължително мекият и топъл звук на грамофонни плочи осигурен от нашите приятели от @my-vinyl.com магазин за грамофонни плочи.

Очаквайте още: Литературна Зона, Арт – инсталации, Графити, изложби и много изненади, които ще бъдат разкрити съвсем скоро.