Нов танцов фестивал завладява Пловдив за два дни през юни

  • от PlovdivTime
  • 09:40, 09.04.2021

DANCE FAIR BULGARIA е името на най-новия фестивал, който пловдивчани и гости на града ще видят в рамките на два дни в Дом на културата „Борис Христов“ и на открити пространства в града. Събитието е на 26 и 27 юни. Организатори са Dance Station Bulgaria и Fest Team.

„Dance Fair Bulgaria е новият танцов фестивал в града под тепетата, който ще събере под един покрив всички социални танцови стилове. Ще имаме привилегията да предложим на всички гости и жители на град Пловдив партита, уроци за всички нива и най-добрите пърформанси от български и чуждестранни артисти в стилове като: салса,  бачата, хип хоп, брейк денс и  суинг. Фестивалът планира и сериозна състезателна програма, която ще предложи на танцовото общество в България състезания на високо ниво във всички стилове“, разказват организаторите.

Тази година във фестивалната програма ще присъстват две от най-интересните танцови събития в страната – HIP HOP INTERNATIONAL ( Bulgaria HIP HOP dance championship), което се провежда за втори път в България след 9 годишна пауза, както и DANCE STAR - World Dance Masters (квалификационен кръг за България )

Hip Hop International е формат, доказал се навсякъде по света като най-авторитетното състезание в хип хоп и street dance средите. Основан през 2002-ра година и базиран в Los Angeles, HHI е продуцент на стотици състезания излъчвани по телевизията, включително и “America’s Best Dance Crew”. Участниците както в батълите, така и във всяка една от 4-те категории (Megacrew, Adults, Varsity и Junior) се състезават за квоти за световните финали, провеждани ежегодно в САЩ.

Тази година световния финал ще се проведе през месец Август.

Dance Star – World Dance Master е едно от най-големите танцови състезания в света. Провеждат се квалификационни състезателни кръгове в над 15 страни, в които състезателите имат възможност да получат квота за участие в големите финали в Хърватска. Събитието е наистина внушително - в продължение на 4 дни 7000 финалиста мерят сили в различни направления и възрастови групи.

Програма на фестивала по дни:

26ти Юни / Събота /

8.00-21.00 часа DANCE STAR BULGARIA

Дом на Културата "Борис Христов", зрителна зала

20.30 часа Шоупрограма

Открита сцена, площад "Стефан Стамболов"

 

27ми Юни / Неделя /

10.00 - 14.00 часа Workshops

14.00 - 20.00 часа HIP HOP INTERNATIONAL

Дом на Културата "Борис Христов", зрителна зала

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ: 

Пасове и съдии - очаквай скоро

HHI BULGARIA - условия за участие, такси и срокове за записване www.hiphopinternationalbulgaria.com

FB page на @hiphopinternationalbulgaria

DANCE STAR BULGARIA - условия за участие, такси и срокове за записване

http://www.dancestar.org/dancestar-live…/bulgaria-bg

FB page на @dancestar.bulgaria