Нов младежки хор търси талантливи певци в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 13:19, 11.10.2023

Арт център „Алехандро“ обявява създаването на нов младежки хор в Пловдив с оригиналното име „Отепето“. Идеята за създаването му е да се превърне в едно от културните средища за младите хора в студентска и след студентска възраст в града, които обичат да пеят.

Хорът е отворен за всяко момче и момиче между 19 и 30 години, което носи в себе си любовта към музиката и иска да се наслаждава на емоцията от съвместното музициране. Диригент на новия младежки хор ще е Джулия Узунова.

„Пеенето е дейност, която освен наслада, носи много ползи за психическото и физическото състояние на човек. Пеенето с други хора е споделяне на нещо специално. Пеенето пред публика е неповторимо изживяване! Очакваме от кандидатите да притежават музикален слух и да разпознават що е то петолиние…всичко останало ще научим заедно. Ако познавате някоя и друга нота си е плюс, както и да притежавате чувство за отговорност и чувство за хумор“, споделя с усмивка талантливата млада диригентка Джулия Узунова.

„За прослушване и допълнителна информация може да се обадите на 09878475764, да пишете на [email protected]“, казват от екипа.

Прослушвания са насрочени за датите 16, 20 и 23 октомври от 19 ч. на място в СУ „Св. Софроний Врачански“ /60-класното/, корпус 1, ж.к. Тракия.

Джулия Узунова завършва с отличие бакалавърска степен в специалност „Педагогика на обучението по музика“ и магистърска степен по „Хорово дирижиране“ към АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“, Пловдив в класа на проф. д-р В. Гелева. Понастоящем е докторант по хорово дирижиране отново там. През 2022 година надгражда уменията си като завършва две специализации по „Клавирен съпровод“ и „Класическо пеене“.

От 2017 г. е част от екипа на хор „Детска китка“ към ЦПЛР-ОДК-Пловдив, работи като хормайстор на всички състави и диригент, първоначално на подготвителния състав на хора, по-късно на стажантския състав. Ръководи и школа по солфеж към същата институция. От 2020-а преподава пиано и солфеж в Арт център „Алехандро“. От 2013 г. пее като сопран в Академичен смесен хор „Гаудеамус“ и е част от множеството концерти и турнета на хора в страната и чужбина. Носител е на множество награди. Посещава редица майсторски класове по хорово дирижиране и пеене. Интересува се от световните тенденции в хоровото изкуство. През 2023 година присъства на Световния хоров симпозиум в Истанбул, Турция. Джулия Узунова е член на управителния съвет на Български хоров съюз.