Нов двудневен танцов фестивал разтърсва Пловдив със състезания и танци на открито

  • от PlovdivTime
  • 17:37, 21.06.2021

Dance Fair Bulgaria е новият танцов фестивал в града под тепетата, който ще събере под един покрив социалните танцови стилове на 26 и 27 юни. Организаторите ще предложат на всички гости и жители на Пловдив партита, уроци за всички нива и най-добрите пърформанси от български и чуждестранни артисти в стилове като: салса, бачата, брейк денс, суинг, хип хоп, латино американски и бални танци.

Тази година във фестивалната програма ще присъстват две от най-интересните танцови събития в страната – HIP HOP INTERNATIONAL (Bulgaria HIP HOP dance championship), което се провежда за втори път в България след 9 годишна пауза, както и DANCE STAR - World Dance Masters (квалификационен кръг за България). HIP HOP INTERNATIONAL е формат, доказал се навсякъде по света като най-авторитетното състезание в хип хоп и street dance средите. Основан през 2002 г. и базиран в Лас Вегас, HHI е продуцент на стотици състезания излъчвани по телевизията, включително и “America’s Best Dance Crew”. Участниците както в батълите, така и във всяка една от 4-те категории (Megacrew, Adults, Varsity и Junior) се състезават за квоти за световните финали, провеждани ежегодно в САЩ. Тази година световният финал ще се проведе през месец август в Лас Вегас. HHI България ще се проведе на 27.06 в Дом на Културата “Борис Христов” от 15 до 21 часа вечерта, входът за публика ще е 11 лв. 

DANCE STAR – World Dance Master е едно от най-големите танцови състезания в света. Провеждат се квалификационни състезателни кръгове в над 15 страни, в които състезателите имат възможност да получат квота за участие в големите финали в Хърватска, където събитието е наистина внушително - в продължение на 4 дни 7000 финалиста мерят сили в различни направления и възрастови групи. Dance Star Bulgaria ще се проведе на 26 юни в Дом на Културата “Борис Христов” между 8 и 21 часа, входът за публика ще е 6 лв. 

На 26 юни от 20.15 ч. ще се състои шоу програма на открита сцена на пл. “Стефан Стамболов”. Жителите и гостите на града ще имат възможност напълно безплатно да се насладят на специални шоу програми, подготвени от едни от най-добрите танцьори в България познати от риалти формати като “Dancing Stars”, “Vip Dance”, хореографи на “Годишни награди на БГ радио”, финалисти от миналогодишния и тазгодишния формат “България търси талант”. - Remi Toin, Rio Crew, The Center, Dance Station Bulgaria, Skywalkers, Vs Dance, Umove, Las Generalisimas и други. 

Водещ на събитието ще е Калоян Димитров -  BallaN -  певец, танцьор, влогър, риалити звезда, познаваме го от сцената на „България търси талант“, „Фермата“ и като водещ на музикално предаване в телевизия “The Voice” . Преди шоу програмата ще има два безплатни кратки урока по салса и хип хоп за всички желаещи да се докоснат до танцовото изкуство. Най-ентусиазираните участници в уроците ще получат карти за безплатно едномесечно посещение на танцови класове по избор в Dance Station Plovdiv - един от големите танцови центрове в града.

Специален гост на откритата танцова сцена ще бъде международната хип хоп звезда Duc Ahn Tran, един от съдиите  европейското издание на хитовото шоу “World Of Dance”. 

Проектът е част от Културния календар на града за 2021 година и се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив.