Норвежката банда “Wardruna“ мести концерта си на Античния театър през 2022 г.

  • от PlovdivTime
  • 13:32, 15.07.2021

Норвежката фолк ембиънт банда Wardruna е принудена да промени датата на концерта си у нас за 9 юли 2022г. заради продължаващите рестрикции за пътуване и  ограничен капацитет за провеждане на събития в България, наложени поради пандемията от Covid-19. Всички закупени билети важат без нужда от презаверка за новата дата.

Концертът е част от световното турне „Nordic Nights Summer Open Air Tour“ и ще бъде наистина мащабен и специален като продукция и реализация на сцената на Античен Театър Пловдив. Организаторите от EventEase, Nordic Soundscapes Bulgaria и By Norse Music имат удоволствието да обяват и включването към концерта на още две имена, а именно - норвежката банда Kalandra и дуото Lindy Fay-Hella & Dei Farne! Цените на билетите остават непроменени. И макар новата дата на събитието да е след повече от година, организаторите съветват всички фенове на Wardruna да закупят своите билети възможно най-скоро, защото концертът се радва на голям международен интерес и билетите за фен зона и предни сектори на театъра са вече почти изчерпани.

Фенове вече присъствали на концерти казват: „това не е просто концерт, а ритуал!”. Затова не е случайно, че за турнето са побрани специални локации и са подготвени специфични декори, които да потопят присъстващите в хипнотизиращите норвежки културни и езотерични традиции. Освен инструментите, докосващи ни до фолклорното, за обогатяване на цялостното преживяване използват и други източници на звучене като вода, дървета, камъни и други.

Античният театър в Пловдив, където ще се проведе концерта е съвършеното място тези изключителни музиканти и заклинатели да обединят мистиката на далечни времена, носещата спомена за коравите викинги, всемирна хармония и сливане с природата. EventEase са подготвили върховно изживяване за всеки, носещ викингска душа или е любител на различното.