Николай Пеев представя новата си книгата “7 писатели в Космоса“ в Капана

  • от PlovdivTime
  • 10:00, 29.06.2021

Николай Пеев кан пловдивчани на едно фантастично литературно събитие - представянето на книгата "7 писатели в Космоса", на 29 юни от 18.30 ч. в СандъкЪ. Заповядайте на шеметно приключение в сърцето на Капана, а ваши спътници ще са истински суперзвезди в литературата от ранга на самия „Крал“ - Стивън Кинг.

Космосът отново е централна тема, както и в предишните книги на автора, но в сюжета на „7 писатели в Космоса“ Николай Пеев преплита и изкуствения интелект като основен елемент от сюжета.

„В случая пилотът на кораба, на който 7-те писатели пребивават, е изкуствен интелект, той е така натоварен със задачата да се грижи за тях, да ги отглежда, но започва все по-избирателно да ги закриля. Седемте писатели са избрани сред най-успешните и известни писатели от 7-те континента на Земята, да участват в един проект – изпращането на първия космически кораб в Космоса, те са суперзвезди на литературната сцена, те са именно и гости на полета. Имената на писателите отразяват и тяхната същност, например представителката от Азия се казва Еми Хошико, което означава „звездно дете“, и всъщност е намигване към сюжета.“

Писателят Николай Пеев обмисля и четвъртата си книга, в която ще разглежда по какъв път ще поема изкуствения интелект в бъдещето в един свят, продължение на света в „7 писатели в Космоса“.

Тези от вас, които познават предишните книги на автора - фантастиката "Денят на Инвикта" и трилърът "Интервюто" ще бъдат приятно изненадани от интригуващи препратки и към тях.

Събитието ще се проведе на открито, на площадчето пред Бар "СандъкЪ", за да спазваме добрата приятелска дистанция на чист пловдивски въздух.

На място ще могат да бъдат закупени и от трите книги на автора, с автограф и индивидуално послание за всеки от Вас.

Затегнете коланите, изберете фантастиката и не се страхувайте, каквото и да прочетете.

Няма нищо страшно в Космоса, нали?