Никола Голев проглежда през очите на животните в изложба в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 10:54, 19.01.2024

Никола Гулев открива изложба живопис "През очите на животните" в галерия "Възраждане" на 23 януари от 18 ч., която продължава до 12 февруари.

"След дълго отсъствие от художествената сцена Никола Гулев се завръща с една супер атрактивна, необикновено емоционална изложба. Експозиция, посветена на животните. Картините не са просто илюстрации. Всяко животно е нарисувано в характерна ситуация, в необикновено състояние. Те просто оживяват върху платната и въздействат не само върху сетивата ни, но и раздвижват сърцата и душата ни", казва галеристът Краси Алексиева.

Никола Гулев е роден в Пловдив през 1987 г. През 2006 г. завършва Национална художествена гимназия "Цанко Лавренов". През 2010 г. се дипломира като бакалавър по Педагогика на обучението по изобразително изкуство със специалност живопис в Академия за музикално танцово и изобразително изкуство под ръководството на доц. Румен Жеков. От 2010 г. е член на Дружеството на пловдивските художници. През 2012 г. завършва магистърска степен по живопис в Академия за музикално танцово и изобразително изкуство с пълно отличие. От 2016 г. придобива научна титла "Доктор по методика на обучението по изобразително изкуство". Никола Гулев работи и твори в Пловдив. Картините му са част от колекции на ценители в България, Испания, Португалия и Англия.

Осъществил е 15 самостоятелни изложби и множество участия в общи такива и пленери.