„Никога не е просто секс” открива Филмови нощи във Филипополис

  • от PlovdivTime
  • 15:01, 05.07.2024

26-ото издание на летния кинофестивал Филмови нощи във Филипополис стартира тази вечер. Той се завръща с 21 дни богата кинопрограма на традиционното си място – лятно кино „Орфей“. Програмата ще предложи най-доброто от новите заглавия, няколко кинокласики, както и ежегодната програма за приключенци и любители на пътешествията.

Програмата стартира тази вечер с премиерното заглавие „Аз, проклетникът 4“ – най-новата версия на филма за злодея Гру и неговите малки жълти партньори миньоните. Крадецът на Луната вече е баща с деца, които също се включват с помощ в нелеките му задачи. Прожекцията е от 21:10 часа.

Късният филм от 23:00 часа е новият български „Никога не е просто секс“ на Саня Борисова. Един забавен филм, в който се сблъскваме със сериозната тема за женската еманципация и освобождение от всякакви предразсъдъци.

В следващите дни ще видим още много качествени заглавия, сред които най-нови заглавия от Холивуд и арт-фестивалите в Европа. Новата екранизация на знаменитата книга на Александър Дюма „Граф Монте Кристо“ е част от програмата – филмът обра овациите на филмовия фестивал в Кан и е силна препоръка за кинолюбителите, а премиерата му е още този уикенд. Търсещите повече смях могат да очакват веселия разказ, свързан с космическата надпревара със Скарлет Йохансон „Покажи ми Луната“, а феновете на трилърите ще могат да гледат „Екзорсизмът“ с Ръсел Кроу, както и напрегнатият „Туистърс“ за преследвачи на торнадота.

Най-малките може да се насладят на втората част на „Отвътре навън 2“, който вече събра много положителни отзиви от критиката. За любителите на екшън киното програмата предлага продължението на легендарната сага с Уил Смит и Мартин Лоурънс „Лоши момчета: Всичко или нищо“. Ще може да видим също и победителят от последното издание на Комедийния европейски филмов фестивал „Истински живот“ с Дани Буун. За феновете на смеха е изключителната възможност да гледат на голям екран програма-панорама с три легендарни филма на Чарли Чаплин. Любителите на българското кино могат да гледат и романтичния „Защото обичам лошото време“.

Един ден акцент в програмата са и поредицата късометражни филми за природа, приключения и пътешествия. Селекцията от кинофестивалаBANFFMountainFilmFestivalще гледаме за поредна година на лятното кино, а прожекциите са на 17 юли.

Цялата програма може да видите на сайта на LUCKYДом на киното – kinolucky.com. Билетите са на цени от 9 лева и 8 лева – за учащи и пенсионери и могат да се вземат от касите на LUCKYДом на киното на ул. „Гладстон“ 1 всеки делничен ден след 16 часа и в почивните дни от 10:30 до 21:00 часа, а на каса на лятно кино „Орфей“ след 19:30 часа.