Незабравима вечер на Античния с Вивалди и метални жици (Фотогалерия)

  • от PlovdivTime
  • 09:58, 24.09.2018

Фотографии: Георги Василев

Интернационалната трупа на Vivaldi Metal Project огласиха Стария град с уникални изпълнения по време на световната премиера на шоуто си на Античния театър снощи в рамките на фестивала Sounds of the Ages. Страхотните музиканти, които световната критика определя като достойните наследници на Nightwish, пяха и свириха до откат, а за концерта им фен на твърдия саунд обяви: „Нащърбиха ми стружките“. Познатите „Четирите годишни времена“ на Вивалди прозвучаха, поднесени по необичаен начин от артистите начело с маестро Мистерия. 

Изявата на музикантите предизвика интереса на публиката не само заради страхотните музиканти, но и заради факта, че във Vivaldi Metal Project има силен български принос. Той е свързан с името на пловдивчанина Пламен Димов, откривател на част от артистите от Nightwish, но и свързан с новото чудо на финландската музика. Освен това в състава има български инструменталисти, композитори и вокалисти – Димитър Белчев, Живко Коев и Цена Стефанова. 

На трибуните на Античния театър сред публиката бяха и талантите на пловдивския Арт Войс Център. Само преди няколко месеца фантастичните възпитаници на вокалния педагог Руми Иванова Тодор Борисов, Мирослава Тодорова и Лидия Ганева бяха участници в организирания от Пламен Димов фестивал Nightwish days в Китее. Там талантливите пловдивски деца впечатлиха всички с изпълненията си. 

Ето какъв бе концертът на Vivaldi Metal Project през фотообектива на репортера на PlovdivTime: