Ненчо Балабанов и Рафи Бохосян ще водят годишните награди на БГ Радио в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 14:56, 13.05.2024

Актьорът Ненчо Балабанов и певецът Рафи Бохосян ще водят церемонията по връчване на годишните музикални награди на БГ Радио на 26 май от 19 часа в пловдивската зала "Колодрума".

Балабанов е отявлен почитател на българската музика и тази година за първи път ще води най-престижната церемония за музикални призове у нас. Гласът на актьора е познат на слушателите на БГ Радио, причината е, че именно той е гласът на медията и произнася всяко „БГ Радио – само българска музика“. На 26 май той ще бъде не само гласът, но и лицето на събитието. Актьорът активно се включва в инициативите и празниците на радиото, тази година той пръв поздрави "Стартер" – сутрешния блок на БГ Радио за 21-годишнината му и зарадва Симо и Богдана в ефир.

Рафи Бохосян е добър приятел на БГ Радио и има опит като водещ и сценарист на предходни церемонии. Откривал е събитието, а през 2016 г. отново е водещ.

Организаторите обещават невиждано шоу и бляскаво присъствие на най-отличените български поп и рок изпълнители на сцената през 2024 г. Лили Иванова ще блести на сцената на наградите и ще зарадва присъстващите с уникално изпълнение. Специални изпълнения ще представят Любо Киров и Михаела Маринова, Кирил Маричков и Фондацията, Дони и Софи Маринова, DARA и Venci Venc', Дара Екимова, Михаела Филева, Мария Илиева, Миро, Руши, Стефан Вълдобрев, Графа и Молец.

Наградата  „БГ Вдъхновение“ на името на Ана Мария Тонкова е символ за изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика, тази година ще бъде връчена на мускетарът на българската музика, Кирил Маричков. Това е единствената награда, присъждана от eкипа на БГ Радио.

Най-голямото и вълнуващо събитие посветено на българската музика у нас се случва благодарение на международен екип ръководен от Марвин Дайтман – творческият двигател, зад някои от най-пищните и зрелищни церемонии на песенния конкурс Евровизия през последните години.

Слушателите на БГ Радио определят наградените чрез гласуване на сайта на медията. 

Събитието е част от Културния календар на Община Пловдив.

Фотография: dnesbg.com