Неизвестни песни от три епохи ще звучат в “Откровенията на един глас“ в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 09:43, 17.11.2021

"Откровенията на един глас" е името на песенен концерт, който пловдивани ще чуят на 11 декември от 19 ч. в зала "Съединение" на Исторически музей-Пловдив. В концерта участват Георгиос Филаделфевс - тенор, контратенор, на рояла - Виктория Петкова. В програмата са включени творби от Антонио Калдара, Кристоф Вилибалд Глук, Жул Масне, Габриел Форе, Пол Маринйе, Мануел де Фая, Августин Лара, Уберт Жиро.

Ето и поканата, която Виктория Петкова и Георгиос Филаделфевс отправят към пловдивчани: „ Уважаеми приятели, щастливи сме да Ви поканим на нашия първи концерт от цикъла "Откровенията на един глас". Нашата идея е не само да представим на широката публика неизвестни песни от три различни епохи, но също така да се насладим всички заедно на дълбокия смисъл на тези творби. Ние, като една малка част от любителите на красивото изкуство, искрено се надяваме, че този концерт ще събуди у слушателите интерес и за другата класическа музика, далеч от тази, която се разпространява ежедневно. Истинската красота не принадлежи само на ефекти. Специални благодарности към големия български тенор Калуди Калудов за това, че ни е позволил да ползваме картина, нарисувана от него за снимка на събитието.“

Съгласно заповедта на министъра на здравеопазването, на концерта ще могат да бъдат допуснати слушатели, предоставили зелен сертификат (сертификат за ваксина, валиден PCR, бърз антигенен тест, или сертификат за преболедуване).

Снимката е илюстративна