Недолина Павлова показва „Минало незабравено” в галерия “Artistica“

  • от PlovdivTime
  • 16:37, 25.05.2021
Галерия "Artistica" представя Недолина Павлова във втората ѝ самостоятелна изложба наречена „Минало незабравено“. Тя се открива на 28 май от 18.30 часа и представя множество платна, събрали в себе си любовта към природата и порива към свободата на авторката и нейния любим кон Клорето де Мал.

Недолина е не само млад творец със собствен почерк, но и любител ездач. От 12-годишна тренира усилено езда. Десет години под ръководството на треньора си Николай Славов тя не само вниква в техниката на добрия състезател, но се влюбва буквално в конете и тяхната свободолюбива, но и предана природа. Там среща Клорето Де Мал – конят, който ще остави трайна емоция у Недолина и на който тя ще посвети втората си самостоятелна изложба.
„Клорето бе с голям потенциал. Трудно ми беше да работя с млад кон, но заедно пораснахме. След две години вече той започна да печели първи места“, споделя авторката с тъга, защото губи партньора си след заболяване.

Недолина Павлова е родена в гр.Хасково, а другата и страст от малка е рисуването. Тя е самоук художник, но талантът ѝ трудно може да бъде скрит. Занимава се също с рисуване върху дрехи и щраусови яйца.

В изложбата „Минало незабравимо“ тя ще покаже още от своя талант и в няколко картини от друга нейна колекция, вдъхновена от погледа, от неговата дълбочина и от чувството, което успява да посее у човек.

Всяка от картините, които ще бъдат изложени, има сертификат за автентичност с холограмен стикер, флуоресцентни защитни нишки и уникален номер, регистриран в Art Registry системата на Hahnemühle .

Всяко късче от тази изложба е уникално и неповторимо. За галерия "Artistica" и за авторката ще бъде чест и удоволствие Ви представят една палитра от изживявания и емоции.