Недялко Славов с нов роман за годината, в която светът стана огромен концентрационен лагер

  • от PlovdivTime
  • 16:59, 15.10.2021
Писателят Недялко Славов анонсира появата на книжния пазар на новия си роман "2020". Той излиза в средата на ноември със запазения знак на издателска къща "Хермес".
 
„2020“ е роман за абсурдите в съвременния пандемичен свят. Затворени домове, градове, държави... Страхът и сянката на смъртта витаят в ежедневието. Светът е станал огромен концентрационен лагер, в който човечеството води битка за собственото си оцеляване. На този фон героите от романа на Недялко Славов преследват мечтите си и търсят спасение не само за себе си. И го намират Там, на Хълма, където човек не само е жив, но и свободен. „2020“ е антиутопичен роман, в който страховитaта реалност е изместила утопията. Съдбовен роман, в който писателят хуманист Недялко Славов търси (и се моли) за спасението на човека и неговата душа, за физическото му и духовно оцеляване", пише издателят и редактор на книгата Стойо Вартоломеев.
 
"Изключително четиво! Оруелско повествувание, но с някакво романтично изящество, което очовечава безчовечното и зловещото", отбеляза и писателят Любо Канов.
 
Годината е 2020. Светът е връхлетян от Апокалипсиса. Времето е разделно и всеки трябва да избере своя път. Писателят Недялко Славов е в стихията си. Блестящият стилист и дълбок хуманист е верен на себе си – романът е побит като словесен знак в центъра на събитията, които бележат духа на времето ни.