“Хотел Белград“ и “Бащата“ на Филмови нощи във Филипополис

  • от PlovdivTime
  • 13:40, 27.07.2020

Лятна кинопанорама Филмови нощи във Филипополис ви канят да преживеете едни от най-любопитните нови заглавия, наравно с няколко непреходни класики. Събитието отново се провежда в Лятно кино "Орфей" в подножието на „Сахат Тепе“ в центъра на Пловдив. Продължават прожекциите на руската комедия "Хотел Белград". Пол е богат наследник и собственик на престижния хотел в Белград. Ненадейно в неговия безгрижен живот се намесва белградската мафия, луда булка и стара любов. Лежереният му живот се превръща в приключение, където всичко е възможно.

Новият филм на авторското дуо Кристина Грозева-Петър Вълчанов "Бащата" не е така чаканата трета част от „новинарската“ им трилогия, вдъхновена от реални събития от родния абсурд – учителка обира банка; вместо награда почтен гражданин получава оскърбление, – но черпи от същия извор и се придържа към досегашните си стилистични избори. И в „Бащата“ декорът е съвременна България с тежките ѝ неуравновесености; и тук комичното (слава богу) не спира да се завира в краката на трагичното; за пореден път играе актьорското дуо Иван Бърнев-Маргита Гошева (този път той е в центъра, а тя е само глас по телефона); заглавието пак е ударно, еднословно – като за притча или етюд по тема...

Лятна кинопанорама Филмови нощи във Филипополис се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития за 2020 г. на общината.

Вижте програмата за следващите дни!

27 юли /понеделник/ 21:10 БАЩАТА (7/6 лв) премиера

28 юли /вторник/ 21:10 ХОТЕЛ БЕЛГРАД (7/6 лв)
29 юли /сряда/ 21:10 ПЪЛНО УСКОРЕНИЕ (7/6 лв)
30 юли /четвъртък/ 21:10 ХОТЕЛ БЕЛГРАД (7/6 лв)