На куклен театър през ноември: Продължават представленията за деца и за възрастни

  • от PlovdivTime
  • 08:43, 15.11.2021

През ноември в Държавен куклен театър Пловдив ви очакват едни от любимите класически приказки на малки и големи и една премиера.

На 28.11 "Дивите лебеди" - една от най-обичаните приказки на Х.Кр. Андерсен ще се срещне със своите зрители за първи път! Спектакълът ще се играе и в 18:00 ч.

Драматургия и режисура: Ева Кьосовска

Сценография и кукли: Крум Крумов

Композитор: Пламен Мирчев

Участват: Михаела Андонова, Емилия Копчева, Наталия Василева, Стайко Стайков, Петър Влайков

Старата приказка на Х.К.Андерсен „Дивите лебеди” долита при нас, носена на крилете на любовта, мечтите, саможертвата. Тя ни води в магични светове, изпълнени с тайни и загадки, които малката принцеса Елиза ще се опита да разкрие. Крехка като перце, Елиза устоява на всички изпитания, за да ни припомни, че любовта е силата, която побеждава всичко. И когато видите в морето лебеди, помислете – дали не са омагьосани принцове, които търсят своята сестра.

ПРЕМИЕРА: 28 ноември 2021 г.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 40 минути

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ВЪЗРАСТ: 5+

Всеки четвъртък, както винаги, кукленците ви очакват с представленията си за пораснали.

Държавен куклен театър Пловдив има изключителни традиции в представянето на куклени представления за младежи и възрастни. В годините това са постановки, които са донесли множество национални и международни награди на театъра. В репертоара за възрастни в театъра се случват спектакли като "Петрушка" на Юлия Огнянова; "Дон Кихот " на Петър Пашов; "Нос" на Петър Чернев; "Хамлет" на Съби Събев; "Юбю" на Петър Чернев; "Желанието, наречено Фауст" на Сергей Столяров; "Едип. Празникът на ослепяването" на Руслан Кудашов; "Вграждане" на Веселка Кунчева; "Великденско вино" на Леоранд Капон, "Дама Пика" на Веселка Кунчева. 

Спекткали за деца в събота и неделя са с начален час от 10:30 и 11:45 ч.:

Ето какво предстои до края на месеца:

14.11 - "Дядовата ръкавичка"

16.11 - "Не си търси белята"

20.11 - "Косе Босе"

21.11 - "Трите прасенца"

27.11 - "Приключение с маймунка"

28.11 - "Дивите лебеди" - ПРЕМИЕРА

Спектакли всеки четвъртък от 19:00 ч.:

18.11 - "Бомбето"

25.11 - "Малкият принц"

Повече за представленията вижте на сайта на театъра http://pptheatre.com/bg/

Билети - на касата на театъра и в мрежата на Eventim. За зрители под 18 г. не се изисква друг документ, освен билет за спектакъла. За зрители над 18 е задължителен Зеленият сертификат. Служителите на театъра ще Ви предоставят сертификат при поискване.

Спектаклите "Принцът на морето и принцът на земята" и "Бомбето" са част от официалната програма на "Пловдив - Европейска столица на културата".