На бис: Мариус Куркински отново в Пловдив със сборния си моноспектакъл “Мариус на 50“

  • от PlovdivTime
  • 09:56, 08.09.2021

Неподражаемият Мариус Куркински ще представи сборен моноспектакъл по всички свои досегашни великолепни представления на 16 септември от 20 часа в лятно кино "Орфей". Талантливият актьор и режисьор създаде  проекта си по повод 50-годишнината си.

Продукция от всички 11 солови творби в кариерата на Мариус до момента – от „Дон Жуан", "Песен на песните" и „Дамата с кученцето" през „Ти-ри-рам", „Сътресение" и „Черното пиле" и други. Сборният моноспектакъл по случай 50 г. юбилей на Мариус Куркински ще има отново среща с пловдивската публика.

„Тази идея за сборен моноспектакъл отдавна я имам като план. Аз съм започнал да играя моноспектакли от 1993 г. и чисто професионално исках да проверя как ще звучат причините за които съм ги правил. Защото причина трябва да имаш за да излезеш за едно представление и то конкретна. Интересно ми е да събера причините една до друга и да видя какво същество ще създадат. Няма да се щадя, ще покажа какви дивотии съм извършвал през годините защото те не са малко", сподели Мариус преди време по повод спектакъла.

Всички, които не са имали възможност да го гледат "Мариус на 50", могат да го направят сега, при това под звездите на Лятно кино "Орфей".

Билети се продават в Дома на културата "Борис Христов".