Музиката на Динко Ненов и Ивайло Ненов оживява в изложба в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 09:59, 11.01.2024
Галерия "Артистика" представя съвместната изложба "Музика" на Динко Ненов и Ивайло Ненов на 18 януариот 18 ч. "В тази изложба ще видите автентични живописни творби и неповторими дизайни от стъкло" казват организаторите.

Динко Ненов е роден в Смолян. През 1979 г. завършва ССХУ за сценични кадри, а през 1992 г. НХА “Н. Павлович” – София, специалност “Дизайн” – порцелан и стъкло. От 1973 г. започва да участва в изложби в страната и чужбина. Има участия във всички регионални и национални изложби, а самостоятелните му изложби са повече от 50. Работи живопис, скулптура, монументални работи. Член е на СБХ, Дружество на художниците в Пловдив, ДЛУБ, СБЖ, БАНИ и ЮНЕСКО Париж. Негови пластики и картини са притежание на галерии и се намират в частни колекции в Италия, Словакия, САЩ, Холандия, Германия, Норвегия, Австрия, Англия, Македония, Обединеното Кралство, Япония, Гърция, Турция, Дания, Франция, Унгария, Украйна, Русия, Сърбия, Молдова, Португалия, Испания, Аржентина, Швейцария, Лихтенщайн, Белгия, Полша, България. Носител е на многобройни отличия за живопис, пластика, пърформанс, керамика от изложби в България, Аржентина, Япония, САЩ и др.
 
Ивайло Ненов е роден в София. През 2014 г. завършва средното си образование в ПГИИ ,, Проф. Николай Райнов" - София, специалност ,,Компютърна графика". В периода 2018 - 2020 г. завършва Нов Български университет - София, бакалавърска степен със специалност ,,Стъклото в изкуствато и дизайна" и магистърска степен със специалност ,,Стъкло" със професионална квалификация магистър художник - дизайнер на стъкло. В периода 2014 - 2023 има редица участия в множество общи изложби и специализирани стажове организирани от престижни институции както в България така и по света съвместно с Нов български университет. По значимите за него са изложбата ,,Отражения" проведена в рамките на Председателството на Република България на Съвета на Европа през периода 4-15 юни 2018 г. в Европейският пармент в Страстбург, Франция; Участието му с живопис в Япония, както участията му в Международното биенале на стъкло в София през 2017, 2019, 2021 и 2023 г. Той е художник и повече от шест години се занимава със стъкло. Основната тема по която работи е интерпретация на музикални инструменти от стъкло.
Галерия Артистика ви кани на откриването на изложбата на 18 януари от 18.00 ч. до 20.00 ч. – гр. Пловдив, ул. ,,Авксентий Велешки“ № 9 (вход от ул. ,,Драган Цанков“).