Музеят на авиацията показва снимки на първия български космонавт Георги Иванов

  • от PlovdivTime
  • 10:36, 11.04.2021
Музеят на авиацията в Крумово отбелязва Международния ден на авиацията и космонавтиката, 42 години от полета на първия български космонавт Георги Иванов и 60 години от първия успешен полет в Космоса, с изложба до 12 април. Посетителите ще имат възможност да разгледат фотоизложбата „Когато илюминаторът беше хоризонт“. Тя представя част от снимките, направени от Георги Иванов по време на полета на космическия кораб „Союз-33“, които са дарени за експозицията от самия него.
 
Любителите на историята ще имат възможност да се запознаят с презентацията „Юрий Гагарин в България“. Тя разказва за посещението на първия човек, летял в Космоса, осъществено само 40 дни след като той прави 108 минутната обиколка на Земята с космическия кораб „Восток 1“. В презентацията са използвани архивни снимки от фонда на Музея, съхранили еуфорията по време на посещението на Гагарин в София, Пловдив, Казанлък, Плевен, Варна. И в трите дни – 10, 11 и 12 април, Музе

В презентацията са използвани архивни снимки от фонда на Музея, съхранили еуфорията по време на посещението на Гагарин в София, Пловдив, Казанлък, Плевен, Варна.