“Млади завинаги“ с Луи Гарел и „Опрощение“ с Рейф Файнс в следващите дни на на Киномания

  • от PlovdivTime
  • 13:45, 24.11.2022

Френски и британски филми очакват любителите на седмото изкуство в следващите два дни на „Киномания“ в Пловдив. Тази вечер, 24. ноември от 18.30 часа, предстои романтичната и носталгична история „Млади завинаги“, част от официалната програма на фестивала в Кан. Филмът е режисиран от Валерия Бруни Тедески, по-известна със своите актьорски превъплащения, но и чудесен режисьор.

Тук тя черпи вдъхновение от собствената си биография – семейна или професионална. Тедески пресъздава годините си на учение в прочутата школа на Патрис Шеро, която е епицентър на френския театрален живот в средата на 80-те години. Филмът е завладяващ портрет на изживяната в театъра и изпълнена със страст младост. Той показва театралното изкуство като начин на изразяване на съзряващите емоции и пресъздава онази авантюристична епоха, в която наркотиците и СПИН са постоянни заплахи. Във филма ще видим любимия актьор и бивш житейски партньор на Валерия Бруни Тедески – Луи Гарел, както и младите Надя Терешкевич и Софиан Бенасер.

На 25. ноември от 18.30 часа, е едно от чаканите заглавия на фестивала – „Опрощение“. Британският социално критичен филм разказва за богаташко семейство на пътешествие в Мароко. Двойката на ръба на развода блъскат с колата си и убиват млад мароканец, продаващ фосили край пътя. Те прибират тялото му в багажника и пристигат на партито в имение, собственост на известна гей двойка. Те скриват трупа в мазето на вилата и се отдават на вакханалията от танци, наркотици и разврат. На следващата сутрин на Дейвид му се налага да се изправи пред бащата на момчето и да посрещне съдбата си. За останалите партито продължава…

Във филма на Джон Майкъл Макдона ще видим звезден каст с участието на Рейф Файнс, Джесика Частейн и др.

Фестивалът продължава до 4 декември. Билетите са в продажба на касата на LUCKY Дом на киното всеки ден след 16 часа, а в почивните дни – след 10:30. Цената е 9 лева, а за учащи и пенсионери – 7 лева. Предлага се и карта за 6 прожекции на цена от 42 лева. Цялата програма и възможност за резервации и онлайн продажба може да се видят на сайта kinolucky.com.