Млади пловдивски творци канят на премиера на нов късометражен филм

  • от PlovdivTime
  • 10:31, 23.11.2021

Премиерата на късометражния филм MAYFLY ще се състои на 3 декември от 19 часа в Lucky Дом на киното. Филмът е реализиран от екип от млади пловдивски творци и е финансиран по Компонент 3 – „Гражданска активност“, част от Календара на културните събития на Община Пловдив за 2021г.

Историята на филма кондензира един цял човешки живот в поредица от сцени, които имат за цел да разкажат отделните части от живота на едно момче. Разказана като една голяма ретроспекция, филмът внушава, че решенията които сме взели в миналото може да имат непредвидим ефект върху настоящето.

Кой стои зад идеята?

Сценарият и режисурата са на Ясен Кирилов, за когото това е втори късометражен филм. Първият – със заглавие PlotLove имаше своята премиера през февруари 2021г. В екипа са още студентката по операторско майсторство Валерия Посевина, звук Георги Янков и техническо обезпечаване Димитър Гошев. В главната роля е Самуил Сидеров.

Филмът е подкрепен и се реализира с партньорството на продуцентска компания Blue Rock Films. Входът на прожекцията е свободен.

Важно: достъп имат само лица, които предоставят валиден „зелен сертификат“ за Ковид19, удостоверяващ едно от следните: ваксинация, преболедуване, отрицателен тест, наличие на антитела.